dimarts, 3 de novembre del 2009

Lilith.



Vull estrenar aquest blog explicant el mite de Lilith:


Segons la mitologia hebrea Lilith va ser la primera companya d´Adam al paradis i va ser creada del fang (com ell) i a la vegada que ell. És per tot això que Lilith no va voler sotmetres a Adam "si tots dos vam ser creats a la vegada i amb el mateix material (fang) per quina raó m´haig de sotmetre a les teves ordres i als teus desitjos". Aquest fet va aixecar la ira de Deu (masclista per definició segons la tradició judeo-cristiana) i la va castigar amb l´expulsió del paradís (i pitjor encara) amb la desaparició total de la seva història i el seu exemple. A la Bíblia en cap moment surt la Lilith, només a Isaias 34:14 es fa una lleugera menció.

Per tant Adam es va quedar sol i amb el temps va demanar a Deu "una altra dona" (com qui truca per demanar una pizza a domicili) i és aquí quan el va fer dormir, li va treure la costella per crear l´Eva que va resultar bastant més sumisa que la seva antecessora.

Més informació buscar a google "la huella de Lilith".

Personalment vull destacar la importància que te el fet que aquest mite hagi estat amagat a la nostra cultura judeo-cristiana. Penso que això demostra el temor que el "pares espirituals" de les societats masclistes tenen al fet natural de que la dona deixi de ser "l´eterna menor d´edat" per començar a desenvolupar-se com a persona, com a esser humà. Deixi de passar del pare al marit per trobar-se a si mateixa i conquerir la pròpia llibertat. Aquest fet, a poc a poc, s´està fent realitat, encara però queda molt per fer i és que nosaltres, els homes, també hem participar en aquesta lluita: compartint les feines doméstiques, l´educació de la canalla... Ho hem de fer sense por, superant complexos oblidant prejudicis absurds que ens vam ficar al cap durant la nostra infància. Sincerament crec que tenim més a guanyar que a perdre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada